Wie zijn wij?

 

Wij zijn Ide en Sabine Gooden en samen met onze drie dochters; Amber (2014), Jools (2016) en Femme (2018) wonen we in Oeganda. Daar werkt Ide als piloot voor MAF en vliegt hij de cessna 208b naar alle uithoeken van het land en ook de grens over naar bijvoorbeeld zuid-Soedan. Wij doen dit werk vanuit ons christelijk geloof en ons verlangen mensen te helpen die onbereikbaar zijn.

Ide’s passie voor de luchtvaart begon al op jonge leeftijd. Zodra hij over de cockpit-rand kon uitkijken vloog hij, gezeten op een grote stapel kussens, mee bij zijn vader achterin een zweefvliegtuig en op z’n 15e vloog hij voor het eerst alleen in een zweefvliegtuig. Daarna studeerde hij HBO werktuigbouwkunde, maar het vuur voor MAF werd pas echt aangewakkerd nadat hij in 2011 trouwde en begin 2012 samen met zijn vrouw een rondje van 18.500 km door zuidelijk Afrika reed in een oude Volkswagen Beetle. Tijdens deze rit zagen Sabine en Ide de grote verschillen tussen de derde wereld en onze westerse wereld. Vanaf dat moment voelden we ons steeds meer geroepen om iets te gaan betekenen voor mensen in nood.

Na 7 jaar van voorbereidingen waarin Ide alle benodigde vliegbrevetten moest halen naast zijn baan als engineer en waarin het corona virus ons vertrek ook uitstelde zijn we begin 2021 vertrokken met ons gezin naar Oeganda. Na ongeveer een jaar zullen we naar Zuid-Soedan verhuizen, waar de nood nog hoger is door de burgeroorlog die daar jaren heeft gewoed.

Lees hier hoe je ons kunt helpen met onze missie!